UMP cungkil bakat pelajar hasil reka cipta berteraskan penjimatan dan mesra alam dalam AiNEX - Nor Salwana, Mohammad Idris (2019)
Kuantan, 3 Julai – Sebanyak 50 hasil penyelidikan peserta dalam kalangan pelajar sekolah menengah hinggalah ke peringkat Universiti telah dipertandingkan dalam pertandingan Advanced Innovation & Engineering 2019 (AiNEX) anjuran Pusat Kejuruteraan Automotif (AEC), Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Dewan Astaka, UMP kampus Gambang baru-baru ini.