Global Village UMP tingkat penguasaan bahasa inggeris terhadap pelajar sekolah - Nor Salwana, Mohammad Idris (2019)
Kuantan, 26 Julai - Seramai 200 peserta daripada lima sekolah menengah sekitar Pekan dan Kuantan menyertai program Global Village UMP 2019 dalam meningkatkan penguasaan berkomunikasi dalam bahasa Inggeris. Sekolah yang terlibat adalah Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sungai Soi, SMK Ubai, SMK Mat Kilau, SMK Paya Besar dan SMK Seri Mahkota.