Kolaborasi Industri- UMP antara terbaik dunia dalam kebolehpasaran graduan - UMP, PNC (2019)
Pekan, 20 September- Usaha berterusan Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam berkolaborasi dengan industri bermula daripada perancangan akademik sehingga libat sama industri bersama komuniti memperlihatkan keberhasilan apabila universiti ini tersenarai tempat ke-71 terbaik dunia dan pertama di Malaysia bagi kriteria Kerjasama dengan Majikan (Partnership with Employer) dalam penarafan QS Graduate Employability 2020 (QS GE) yang diumumkan semalam (19 September 2019).