UMP dan Institusi Jerman jalin kerjasama lonjak pendidikan TVET aras tinggi - UMP, PNC (2019)
Jerman, 17 Oktober- Universiti Malaysia Pahang (UMP) jalin kerjasama dengan Pusat Kecemerlangan Asia bagi Teknologi Pintar (ACES) Wilayah Ekonomi Pantai Timur bagi mengukuhkan kerjasama dalam bidang berkaitan Revolusi Industri (IR 4.0), teknologi pintar dan inisiatif digital membabitkan aktiviti pembangunan sumber manusia di Wilayah Ekonomi Pantai Timur dan juga Asia Tenggara.