9 Sekeluarga bergraduasi serentak - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 28 November- “Orang yang berjaya dalam hidup ini adalah mereka yang nampak hala tuju. Kekuatan bukan hanya datang daripada sudut fizikal sahaja namun ianya datang daripada semangat yang tidak pernah mengalah.” Inilah falsafah pegangan hidup bagi Datuk Mokhtar Samad, 73 yang merupakan Penasihat Kehormat Persatuan Kontraktor Bumiputera Malaysia (PKBM).