Ts. Mohd. Najib penyelidik usahawan hasilkan produk rawatan sisa air berminyak - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 2 Disember- Menyedari isu pembuangan sisa air berminyak yang tidak terkawal dan isu-isu pencemaran air yang menjejaskan alam sekitar memberi inspirasi buat pensyarah Universiti Malaysia Pahang (UMP) dari Fakulti Teknologi Kejuruteraan Kimia & Proses, Ts. Mohd Najib Razali menjalankan penyelidikan rawatan sisa air berminyak dan berjaya menghasilkan produk MNRg-Treat berformulasi berteknologi hijau yang mampu digunakan pihak industri dalam merawat sisa air yang berminyak.