Penubuhan CI UMP-beri nilai tambah kepada pelajar - Siti Nur Azwin, Zulkapri (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Kuala Lumpur: Pelancaran Confucius Institute (CI) Universiti Malaysia Pahang (UMP), baru-baru ini bukan sahaja akan berperanan sebagai institut bahasa Mandarin malah menyediakan silibus pengajaran dan pembelajaran bahasa Mandarin dalam pendidikan dan latihan teknikal dan vokasional (TVET).