Kajian Mohd Rashid dapat pengiktirafan - UMP, . (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2011)
MAHASISWA pasca siswazah, Mohd Rashid Ab Hamid dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) mendapat tempat ketiga dalam Pertandingan Poster Penyelidikan sempena sambutan Hari Statistik Sedunia 2010 di Institut Sains Matematik, Universiti Malaya (UM), baru-baru ini.