UMP terima sumbangan zakat Bank Islam - UMP, . (Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, 2014)
Kuantan - Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima sumbangan zakat Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) sebanyak RM30,000 dimanfaatkan pelajar bagi menampung perbelanjaan sepanjang pengajian mereka di universiti berkenaan.