Terjemah nama asing kepada bahasa Melayu - Mohamad Shofi, Mat Isa (Utusan Melayu (M) Berhad, 2014)
KUANTAN 17 Okt. - Permohonan nama bagi taman perumahan, gedung perniagaan atau institusi yang dibuat dalam bahasa Inggeris perlu diterjemah ke bahasa Melayu dalam usaha memastikan bahasa kebangsaan terus dimartabatkan.