Kesan penggunaan jenis tepung terhadap kelikatan dan parameter pemprosesan produk goreng bersalut
Kajian ini telah dijalankan untuk menentukan kesan tepung gandum, tepung beras dan tepung sagu pada dua nisbah tepung : air yang berbeza terhadap kelikatan dan parameter pemprosesan produk goreng bersalut. Cecair penyalut telah disediakan dengan mencampurkan tepung gandum, tepung beras dan tepung sa...
Main Authors: | Meutia Sandra, Mohamad Yusof Maskat, Wan Aida Wan Mustapha, Aminah Abdullah |
---|---|
Format: | Article |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia
2005
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/3945/ http://journalarticle.ukm.my/3945/ |
Similar Items
-
Kesan penggunaan kanji terubahsuai ke atas ayam goreng bersalut
by: Wan Aida Wan Mustapha,, et al.
Published: (2005) -
Kesan penggantian tepung beras dan tepung sagu ke atas ciri fizikokimia dan sensori bahan salut
by: Wan Aida Wan Mustapha,, et al.
Published: (2002) -
Penerimaan dan penggunaan produk soya dalam kalangan
pengguna Semenanjung Malaysia
by: Maizura Murad,, et al.
Published: (2014) -
Pengaruh suhu penggorengan terhadap kandungan lembapan dan lemak nuget ayam bersalut
by: Azfa Raihani Juraimi,, et al.
Published: (2006) -
Berniaga ayam goreng
by: M. Saleh Mahyat
Published: (2008)